keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ihania syksyn herkkuloit



Mahtavien syksyherkkuloitten kunniaksi laitetaan pari helppoa reseptiä kaikkien iloks ;-)

Perinteinen omenasose pudokkaista:
1. Viipaloi omput kuorineen
2. Sujauta kattilaan ja lisää loraus vettä
3. Anna kiehahtaa pehmeiks
4. Painele siivilän läpi

Halutessas voit ripsauttaa sokrua.
Ja vot, valmista tuli! Ihanaa aamupuuron kanssa.

Säilyy n.viikon jääkaapis, mut pakastettun yli talven.

Koukkusen Saanan vinkki: Hyvän mausteisen omenasoseen reseptin löytää Kimmo Hurrin blogista kimmonkamera.blogspot.fi


Sit viel nami Omenapiirakka
(samalla ohjeella voi tehdä myös marjapaistoksen):



2 kananmunaa
11/2 dl sokeria
75g voita
2 dl  vehnäjauhoja
2tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
Pinnalle: omenoita, kanelia, sokeria
Vuokaan: voita

1. Täräytä uuni 200 asteeseen ja voitele vuoka.
2. Sulata rasva. Sekotaha sie jauhojen joukkoon vanilliiini-sokeri ja leivinjauhe.
3. Sit munat ja sokeri kuohkeeks ja vähän jäähtyny rasva sekaan vatkaten.
4. Lisää jauhot sekoittaen. Lorauta taikina vuokaan ja siihen sit omput oman taiteellisen silmän mukaan. Mausteeks vähän kanelia ja sokrua pintaan.
5. Kypsennä rakkaudella uunin keskitasossa 25 - 35 min.

Nauti hyvässä seurassa jätskin ja pannukahvin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti